Jógaterápia nap

Kaivalya Szádhana program

Nemzetközi Jógakonferencia India - Lonavla Kaivalyadhama JógaIntézet

INDIAI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

MJT új működési koncepcióAKTUALITÁSOK, HÍREK

Magyar Jóga Társaság jóga oktatója: Pápai Gyula Miskolc

Pápai Gyula

Miskolc

+36-70-240-8268 | +36-46-334-532

Dr. Pápai Gyula 
 
A jógával 1961-ben 18 éves koromban ismerkedtem meg Selvarajan Yesudian Sport és Jóga című könyvéből. A jóga iránti érdeklődés lényegében belső motivációként jelentkezett nálam és a könyv alapján elkezdtem gyakorolni. A mindennapi rendszeres gyakorlás jelentősen megváltoztatta az életemet, ettől kezdve sohasem betegeskedtem és minden célomat meg tudtam valósítani. Több, mint 20 évi egyéni gyakorlás után az egyik orvos ismerősöm győzött meg arról, hogy itt az ideje továbbadnom a jógában szerzett tapasztalataimat másoknak is. Ekkor kezdtem oktatni a jógát és hamarosan megismerkedtem több jógaoktatóval. Selmeci Csongorral, Málnai Tiborral, Soós Lászlóval, akikkel sok közös jógaprogramot szerveztünk.  
 
Felvettük a kapcsolatot Dr. Timcsák Gézával a Szlovák Jógaszövetség elnökével és megszerveztük az első jógaoktató képzést Miskolcon.  
Kezdeményezője és alapító tagja vagyok a Magyar Jóga Társaságnak.  
Tanítok a Magyar Jóga Akadémián, ahol elsősorban az ászanákat és azok terápiás hatásait oktatom.  
 
A gödöllői Szent István Egyetem testnevelési Tanszékének megrendelésére készítettünk három, másfél órás módszertani jógafilmet, amelyekhez jógaközpontunkon keresztül bárki hozzájuthat. 
 
Növekvő érdeklődéssel fordultam a keleti mozgáskultúrák és gyógyító rendszerek felé és 2000-ben alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képesítést szereztem. Az ETI oktatójaként természetgyógyászati ismereteket tanítok. 2003-ban megalapítottam a saját természetgyógyász képző iskolámat, ahol ETI vizsgára felkészítő tanfolyamokat tartunk. 
 
Képesítéseim: 
- okleveles szakközgazda, 
- közgazdasági tudományok doktora, 
- okleveles nemzetközi jógatanár, 
- minősített jógaoktató, 
- alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, 
- tradicionális reikimester. 
 
Család: 
Nős vagyok, feleségem Dr. Román Renáta környezetmérnök. Két kiskorú gyermekünk van. A feleségemmel közösen dolgozunk a természetgyógyász és jóga központunkban.

Pápai Gyula

Email címe