ADÓ 1 %-a és tagdíj

Jógaterápia nap

Magyar Jóga Akadémia jógakonferenciája Budapesten

MJT új működési koncepcióAKTUALITÁSOK, HÍREK

Magyar Jóga Társaság jóga oktatója: Kővári Katalin Budapest

Kővári Katalin

Budapest

+36-30-242-9443 | +36-1-414-0447

1969-ben kezdtem jógázni dr. Lemhényi Zoltánnál. Ehhez Yesudian adta az első indítékot a keresztény lelkiség és a jóga életmód bemutatásával. 
 
1970-78 között Dely Károly jógatanfolyamain vettem részt. Az ő felkérésére kezdtem 1978-ban a jógaoktatást. A közel négy évtized alatt megismerkedtem több jóga irányzattal és jógatanárral. (Suren Goyal, dr. Vígh Béla, dr. Timcsák Géza, Maheshwarananda, Satyananda-rendszer, Yogananda-féle Kriya jóga, Iyengar jóga, dr. Bhole, dr. Arun Mittal) 
 
1987-ben egy nemzetközi jóga csoporttal, öt hetet töltöttem Indiában. 
 
A Szlovák Jóga Szövetség által Magyarországon szervezett tanfolyamon szereztem jógaoktatói diplomát. Dr. Timcsák Géza, Csendes Erzsi és Sasvári Ani vezették a képzést. 
 
1999-ben alapító tagja voltam a Magyar Jóga Társaságnak, amelynek ma is elnökhelyettese vagyok. 
 
Többször tartottam előadást és bemutatót az Orvosi Egyetemen dr. Vígh Béla által szervezett speciális kollégium keretében. 
 
2005-ben részt vettem a Magyar Jógaoktatók Szövetségének megalakításában. 
 
A Jógakonyha c. könyvnek társszerzője voltam, a Dely K.: Jógagyakorlatok, a Maheshwarananda: Jóga, és az Egészségügyi ABC c. könyvekben gyakorlatokat mutattam be. 
 
Feladatomnak tartom: 
 
- képviselni a Keresztényjógát, hogy Antoni de Mello példája alapján, híd lehessek "kelet" és "nyugat" szellemisége között. 
 
- minél több emberrel megismertetni a jógát, és beilleszteni az iskolai tanagyagba 
 
Krisztust tekintem Mesteremnek és a Jógát egy nagyon fontos és hasznos eszköznek, amely segít elérni (testi, lelki, szellemi) céljaimat.

Kővári Katalin

Email címe